SURIAWATI SADI ; i wish you the all hapinest in Life

•July 14, 2009 • 2 Comments

minggu nie, minggu last menjadi single bagi BB@Suriawati sadi; my dearest beshfren.
17hb Julai nie, she will became Isteri kepada Awang Sari. dan om 18hb Julai , sempena birthday dia gak, hari sanding dia.

i can wait for the moment where my beshfren will came to her next level of life… but here deep inside my heart, i start miss her a lot, i will miss my beshfren, my diary…
sejak beberapa bulan lepas, aku sudah mula rasa kehilanga, kwn yang setiap hari msg2, mcm kisah hidup, suka duka. cerita cinta, fmily, hidup, even benda remeh temeh pun nak update, sakit perut, demam, malah mau gi toilet pun mau update hahah… beberapa bulan kebelakangan nie, we start not talking ‘sampah’2 anymore, kadang2 rasa pelik pulak bila kitaorg now msg2 like adult, yang penting2 saja.
no more talking about ugly betty or project runaway…

entah napa terasa takut pun ada, mcm rasa nanti lepas dia kawen, tak kan lagi sama. no more msging midnite story2 ‘sampah’2 ..will miss that…. but i knew this frenship will never end… she will remain the same, but in the dffrent way.

wedding dia nie, its like a wakeup call for me, terasa something have 2 b change. tak selamanya kita bergantung dgn orang lain untuk kongsi segala rasa, perlu sudah jadi dewasa. mungkin selama nie, masih terasa mau jadi keanak2kan, tapi bila tgk a fren move the next level in life, terdetik hati ini, where should i be? ..should i be the same saja, while life terus berjalan tanpa sedar, banyak benda sudah berubah, have 2 b berubah…

apapun, aku doakan segala sebahagiaan BB n bakal husbandnya awg… i knew korg couple yang serasi gitu..awag will take care of u bb …
my pray always wif u

 

Sim Pets

•June 4, 2009 • Leave a Comment

…HAPPY BIRTHDAY TO ME…

•May 18, 2009 • 7 Comments

15 MEI 2009

hari itu hari birthday aku yang lepas… genap lagi 24thn…
seperti biasa aku mmg x suka sambut b’Day, it remain me older..tapi apa mau lari, hakikat…em
tapi aku suka b’Day rg lain, remain me dorg gettin’ older as well…hhaha…

teda yang sgt menarik b’Day kali nie, well, b’Day tiap tahun pun sama saja..biasalah,kad,gift,wishes,call,getterin’,cake…emm..

selalu lupa mau bersyukur,what a Bless to have all that…daripada org2 yg aku syg,yg aku care, and they care me as well, hopefully

yg sedikit mengharukan walaupun kecik was; bila aku tercuri2, o sengaja mencuri dgr perbualan anak-anak buah aku yg mmg nakal tu …

amirah(7 thn): “kita bagi Ucu(aku) hadiah Katak lah,biar dia gembira…” bisik c kakak ini kepada adik lelakinya..

hahah lucu dgr, dorg mmg tau aku suka collction katak2 nie, tapi touch “biar dia gembira” …

Edham(6 thn): “kita bagi Ucu katak hidup lah,biar dia ada kawan…”

walaupun funny,but it it was so touch…at least dorg nie kanak2,dan kanak2 selalu ikhlas dgn apa yg dorg maksudkan…sekurang2nya ini buat tersenyum…

walaupun dorg nie budak2 yg nakal…sakit jiwa juga melayan dorg nie…tapi yup jauh d sudut hati aku, aku syg sgt anak2 buah aku, juga anak2 buah aku yg di Labuan,rindu…

bila terasa semua nie, buat aku lebih menghargai hari jadi ini..dan kita patut bersyukur utk setiap hembus nafas yg Allah hadiahkan..alhamdulillah.

birthday_15 MEI 2009

You can’t Break my Broken Heart

•April 26, 2009 • 2 Comments

 

nice song by Kate Voegale-she been co star in One Tree Hill(which b my fvrt Tv Show ever) …

There is Nothin’ to Break anymore…

happy for IKA

•March 24, 2009 • Leave a Comment

ada satu hari tu, aku main2 gurau ngan ika n text her msg

“uik geng bila nie mo berisi nie”

ika sudah pun  kahwin last dec…even d tawau aku tetap mo datang, she is beshfren…aku rasa ika adalah antara manusia dlm planet nie yg blum pernah guriskan hati aku…

kami tak pernah gaduh, tidak pernah jugak keluarkan kata2 yg bleh kecikkan hati sesama kami… budak ne baik sgt..tapi pandai tak betul jugak kadang2 hahha… aku masih ingat persahabatan tym diploma, semua mcm semalam… mungkin sebab dia ni lurus sgt, jadi make her turn 2 b very good person…aku rasa kawan2 kitaorg yg len pun will agree on this…

lepas diloma dia pilih utk keja, jad kami terpisah sudah, tapi dengan dia nie tak terasa jauh, sebab slalu keep in touch, msg, call, gosip2, …but i do miss her selalu

i remember dia nie paling byk list BF, list jatuh cinta, list merana dan sebagainya….yg gila2 dia jugak….

tapi akhirnya dia jugak yg antara kawan yg kawen dulu…which suprisekan semua org..perkenalan dia ndan husband dia skrg singkat jer rasanya… bila dia couple ngan Hakin(husband dia) dia MMS aku…”inilah dia,Hakim”she said. well mmg terkejut awal2 coz selalu ika nie taste dia tak mcm Hakim nie…before nie semua pun mcm budak2, kaki main2, muka comel2…but bila dia MMS gambar dia ngan Hakim tu, i feel she really growing up… aku pun bagi tengok gambar tu ngan seorg kwn Ikin..sejurus lepas Ikin tgk gambar tu.. Ikin cakap “Kawen nie Ika sama lelaki nie”…..tak sangka masin mulut Ikin… : )

aku happy dgn Ika, akhirnya dia jumpa org yg Tepat dalam Hidup dia…

tym majlis kawen ika, aku ingat mo control sebak, my behfren kawen dpn mata…rasa mcm ilang sorg kawan…tapi bila tgk dia tym angkat nikah tu, syadu hati…akhirnya satu fasa hidup baru utk dia…mmg sedih…banjir mata nie tym tu…paling touch, lepas ika nikah, dia salam dan peluk aku n dia bisik d telinga aku..

“lepas nie giliran ko geng..”  bisik ika pada aku..sedih aku tym tu…i wish yg someday aku pun will find org yg tepat utk aku..

berbalik ceta awal tadi, aku main2 gurau ngan ika, text her msg, bila dia nak buat anka nie…heheh. dulu d kalangan kwn2 kami, ika di ketahui sebagai org yg paling tak suka budak2 kecil nie… dia benci budak2…hahha entahlah knapa…

“ika bila nie mau berisi” aku tanya

“eeee nantilah, sibuk aku keja, byk keja aku d Kastam nie, aku handle kawad, ada tarian, ada silat….”  ika jawab. dia mmg begini dr dulu, suka buat benda2 yg mcm nie, suka took part dl suma hal…

Terus yg paling besh a week after that….Ika msg aku lagi…

“indah, aku pregnant 3 week” Ika msg.

aku terkejut…hahahah baru jer buat gurau ngan dia bout’ that…. kami msg n then call2…aku happy 2 hera that, dia pulak konon mcm mau tau mau jer, tapi aku tau dl hati dia sgt gembira, mana sorg ibu tak gembira dgn anak dlm kandungan…em…aku ternangis jugak tym ika bg tau tu, ika ketawa bilang aku mmg cengeng dr dulu…hahah mmg aku senang nangis bab2 menyentuh hati nie…

apapun aku happy dengan kabar nie…n i wish ika the besh..semoga kandungan dia selamat di lahirkan…aku tak sabar mau tgk baby ika…mesti cute….

anak tu anugerah terindah bagi sorg manusia…begitu besar kuasa Tuhan, dan kita patut menyukurinya…alhamdulillah

whut did i learn???!!!

•March 24, 2009 • Leave a Comment

for someone i do Love

“the minute i lose you, i learn more about myself”

…mayb i should thank you for that

Graduate

•March 20, 2009 • Leave a Comment

last NOV/DEC…konvo at Sh Alam…akhirnya perjalanan study itu tamat sudah….tapi kali nie aku kurang touh sket compare tym Diplma tulu lebih mengharukan….entahlah kenapa, mayb ada benda yg ty t aku fikirkan beyond than perasaan utk konvo itu sendiri..emm

apapun congratez FrenZ…

congratez

congratez